Teokset

TeosGalleria

Tekijä taiteen takana

Olen pohojosen tyttö. Maalaismaisemissa kasvanut, vaarojen katveessa.

Lähdin 90 -luvun alussa etelään taidekouluun, jonka jälkeen päädyin Helsinkiin kulttuuriavustajaksi Helsingin kaupungille. Pääsin mukaan ihaniin Taiteiden Yö -projekteihin sekä muihin nuorison taideprokkiksiin! 

Tuolloin ajattelin, ettei minulla ole mitään taiteellista annettavaa, enkä voi olla päätoimisesti taiteilija ja lähdin opiskelemaan lisää. Päädyin esteettiselle alalle kosmetologiksi. Ala sopi minulle mielestäni hyvin. Olinhan jo pienenä tyttönä meikannut pitsimekossa mummoa. Voi mummo parkaa! Ei tainnut aina olla ihan niin kivaa kuin minulla oli. 

Elämässä sattuu ja tapahtuu, se kuljettaa ja pyörittää ja niin kävi minullekin. Sairastuin vakavasti ja jouduin vaihtamaan alaa. Tragedian järkeistämänä, tai universumin avustamana, päädyin liiketalouden pariin ja sitä kautta useiksi vuosiksi taloushallinnon erilaisiin tehtäviin esimieheksi, kehittäjäksi.

Olen aina tuntenut sielussa kaiheutta ja kysymyksen Mitä minun pitää tehdä?!? Se on polttanut ja painanut mieltäni, kunnes aloitin taas taiteen tekemisen. Suoria viivoja ei ole eikä mitään perinteistä. Olen löytänyt oman ääneni, oman käsialani. Samalla sielun kaiheus on kadonnut ja vapaus on löytynyt.

 Se olen minä. Anna.

 

Teoksissani kyse on energiataiteesta tai toisin sanoen intuitiivisesta taiteesta, joka avaa energiaulottuvuuksia. 

Teokset kuvastavat minun omakohtaista universumin oppeja ja henkisiä prosesseja. Tilaustöinä tehdyt kanavointiteokset ovat henkilökohtaisia ja jokaiseen teokseen liittyy tarina. 

Maalaamani kuvat yleensä tulevat välähdyksinä mieleeni, eivätkä ne katoa ennen kuin maalaus on valmis. Maalausprosessi on hyvin intuitiivinen ja intensiivinen. Pyrin heittäytymään joka kerta luovuuden virtaan ja jättämään egon syrjään. Teokset opettavat minulle paljon itsestäni ja elämästä. Teemat heijastavat täysin sen hetkistä henkistä prosessiani.

Pyrin sekoittamaan taiteessani eri tekniikoita ja materiaaleja sekä luomaan kuvia, jotka herättävät meissä toivon. 

Kanavoidut sielunkuvat ovat taas luonteeltaan erilaisia, vaikka nekin opettavat minulle joka kerta jotain myös itsestäni. 

Toivon inspiroivani katselijoita oman luovuutensa lähteille. Teokseni antavat toivottavasti jokaiselle pienen sykäyksen luoda itse iloa tuottavaa taidetta.

Teen jatkossa töitä DRAGOMAANIna. 

Lue lisää:

http://www.dragomaani.com/