19. elo, 2014

Kun kaikkeus vastaa

Minulla on ollut jokin outo blokki jo pidemmän aikaa. Sellainen joku outo este sisälläni. Tunnen sen, mutta en osaa sanoa mikä se on ja mitä se tekee. Se vaivaa ja hiertää. 

 

Olen tehnyt meditaatiota, pitkiä kävelyitä metsässä, saanut reikiä ja pyytänyt apua. Ja ei, mikään ei ole auttanut. Siellä se on ja estää minua. Miten, sitä en osaa sanoa, mutta se häiritsee.

 

Pohdiskelin sunnuntai aamuna, että miksi jotkut ihmiset osaavat olla tyytyväisiä, eivätkä kaipaa mitään sen kummpaa. He osaavat ottaa rennosti ja nauttia elämästä. Ovat tyytyväisiä ja rauhallisia olemuksessaan. Samalla pohdin, että miksi tämä blokki häiritsee ja ärsyttää. Miksi se ei vain anna periksi. Lueskelin Facebookista Tähtisilmän postauksia ja siinä tulivat vastaukset. Tähtisilmä aloitti kirjoitukset näin: Miksi ihmiset ymmärtävät olemassaolon tarkoituksen niin monella eri tavalla? Toiset elävät tiukasti tosiasioista kiinni pitäen ja toiset syleilevät koko ihmiskuntaa höpisten rakkauden olevan vastaus kaikkiin ongelmiin.

Kuulosti juuri siltä, mitä olin pohtinut. Sitä oli pakko lukea lisää. Tuntui ihanalta, kun saa vastauksia. Tai ainakin samanlaista pohdintaa, mitä itse yksikseen miettii eikä itse löydä vastauksia.

 

Tähtisilmän toisessa kirjoituksessa pohdiskeltiin luovuutta ja rakkautta: Nauti kaikesta mitä luot ja olet luonut. Jos torjut osan siitä, torjut osan itseäsi. Tunnusta kaikki luomuksesi, siunaa niitä ja ole niistä kiitollinen, mutta älä tuomitse niitä, sillä silloin tuomitset myös itsesi. Jos luomisessasi on jotain, mistä et nauti, siunaa se ja muuta se. Tee uusi valinta. Kutsu esiin uusi todellisuus. Ajattele uusi ajatus. Sano uusi sana. Tee uusi teko.

 

Kaikki sinänsä on tuttua ja aiemmin kuultua. Silti Tähtisilmä osasi kiteyttää asiat niin, että minä löysin niistä merkitystä ja uuden alun omille ajatuksilleni. Ajatuksissani on kaikki, niissä on voima ja valta. Minä olen. Minä päätän. Minä olen Rakkaus.

 

Kuulostaa varmasti liian helpolta. Mutta ei. Se auttaa. Ihmeellinen rentous ja tyytyväisyys laskeutui minuun kun toistelin ja makustelin tuota Minä olen Rakkaus -lausetta. Ja mitä Rakkaus tekisi nyt -kysymystä. 

 

Ja mikä kiitollisuus kaikkeuteen syntyy kun vastaukset tulevat. Saamme varmasti enemmänkin viestejä ja vastauksia, mutta ehkä emme niitä aina näin alleviivastusti huomaa. Tämä taas herätti ja valoi uskoa minuun kaikkeuden toimivuudesta ja hyvyydestä. 

 

Minä uskon, minä olen. Minä olen Rakkaus.

 

Pääset lukemaan Tähtisilmän kirjoituksia Facebookista:

https://www.facebook.com/pages/Tähtisilmä