11. tammi, 2014

Lahja lähtee maailmalle

Lahja, The Gift

Sain tilaustyön eräälle rokkarille, ja tein työtä käskettyä. Sain vahvan vision, että risti siinä täytyy olla. Mustaa, hopeaa ja kimalletta, jotain särmää ehkä.

Ensimmäin työ tuli todella nopeasti. Peiliä, risti, kimalletta, kultaa ja mustaa. Sitten tuntui, että vielä jotain muuta halusi myös syntyä. Olin innoissani, kaksi taulua, mistä tilaaja saa valita. 
 
Tilaaja oli tulossa katsomaan, kumman teoksen hän ottaa, mutta miten kävikään. Kissa osallistui tehokkaasi valintaprosessiin ja tuhosi ensimmäisen työn... Välillä kun teen taulua ja tuntuu, että nyt tulee hyvä taulu tai muuten on hyvä fiilis, niin kissat ovat intensiivisesti mukana luomisessa. Toinen saattaa istua ja tuijottaa herkeämättä, mitä teen ja toinen yrittää napata siveltimestä kiinni. Tällä kertaa flow oli nähtävästi melkoinen, sillä toinen kissoista ei vain malttanut pysyä erossa taulusta ja siveltimestä ja hupsis! Hopeaa plärtsähti koko taulun päälle...peilien, kaikkien...
 
...taulua ei voinut millään pelastaa. Se oli ihan pilalla! Ja olin juuri ilmoittanut tilaajalle, että tervetuloa valitsemaan. Täällä on jopa kaksi taulua juuri tähän tilaukseen valmiina katselmointiin. Voi sitä sydämentykytystä.

...tilaaja oli kyllä tyytyväinen jäljelle jääneeseen tauluun. Hyvin tyytyväinen.

Mutta.

Minulle tuli vahva visio, että ei. Se ei ole vielä tässä ja tein vielä yhden. Mustaa pohjalle, romuluinen risti, Isä, Poika ja Pyhähenki sekä Minä itse peileissä. Lahja. Se syntyi vielä.
 
Tässä on nyt ROKKIA, ajattelin.
 
Ja viimeinen taulu päätyi kuin päätyikin tilaajalle.

Jälkeenpäin sain palautetta siitä taulusta, Lahjasta, joka päätyi lopulta rokkarille, että se oli juuri tämän henkilön näköinen ja erittäin onnistunut...

Mikä mahtava luomisprosessi - dialogi universumin kanssa.

 

© 2014 by Anna Laakkonen